Velg det rette temaet
Bygg gode blogger

Velg det rette temaet

For å skape en god blogg, er det viktig at du er engasjert i temaet du skriver om. Hvis du ikke er engasjert, vil det vises i måten du formulerer deg på. Ikke velg bloggtema fordi du tror temaet vil bli populært eller lønnsomt. Finn et tema som du liker.

Kunnskap om temaet

Selvsagt bør du også skrive om noe du vet en del om. Du kan søke etter alt mulig på nettet, men hvis du skal skrive om et tema du vet lite eller ingenting om, kan du fort bli lei av all søkingen som må til. Skriver du om noe du vet mye om, går det raskere og enklere å skrive innleggene.

Velg et stort nok tema

Du må kunne skrive mer enn et par innlegg om et tema. Derfor må ikke temaet være for snevert, men det må heller ikke være for omfattende. Hvis temaet er altfor bredt, kan bloggen få et rotete inntrykk. Da må du i hvert fall dele inn innleggene etter tema.

Ha noe å si

Når du blogger, bør du alltid ha noe å si. Ja, du kan bruke en blogg som dagbok, men da blir det mest en personlig blogg. Hvis du vil engasjere andre, og få mange lesere, bør du velge et tema som mange er interessert i. Samtidig bør du skille deg ut. Jo flere personer som har lignende blogger, desto vanskeligere er det å bli lagt merke til i mengden. Det er mer enn nok temaer å velge blant, så du klarer sikkert å finne et tema som skiller seg ut. Dessuten er det fullt mulig å blogge om temaer som andre har brukt, men da må du velge en annen vinkling for å være annerledes. I bloggverdenen er det bra å skille seg ut, for da er det enklere å få lesere.