Ta vare på deg selv
Hjelp til selvhjelp

Ta vare på deg selv

Det er stadig flere som sliter med stress, angst og psykiske plager. Her er det mye du kan ta tak i og blogge om. Du kan selvsagt ikke blogge om alvorlige psykiske lidelser, så sant du da ikke er en psykolog, men mange av de psykiske problemene folk plages med er relativt små. De kan likevel være plagsomme i hverdagen, enten det er snakk om dårlig selvtillit, tvangstanker eller sosial angst. Hvis du har erfaring med slike ting, eller har gode råd, kan du hjelpe mange.

Enkle tips

De enkle og generelle tipsene er ofte de beste, for dem er det mange som kan benytte seg av. Gi tips til hverdagsøvelser som kan hjelpe, enten det er trening, pusteøvelser eller stressdempende aktiviteter. Skriv støttende og ikke nedsettende. Fortell folk at de er verdifulle, uansett hva de sliter med, og hjelpe dem til å bygge opp sin egen indre styrke.

Hjelp i sorgen

Sorg er en annen ting som alle møter før eller senere. Har du gjennomgått sorg, har du helt sikkert samlet erfaringer som kan være nyttige for andre. Hjelp folk gjennom sorgen ved å gi dem gode tips til mestring. Det trenger ikke alltid å være så mye, kanskje noen gode sitater eller dikt som kan virke trøstende og oppmuntrende. Mange som sørger føler seg alene i sorgen, så bare det at du viser omtanke kan hjelpe.

Tips mot hverdagsstress

Stress er et annet problem mange sliter med. Gi gode råd om hvordan man unngår stress, hvordan man takler stress og hva som hjelper når man føler seg stresset. Stress fører ofte til søvnmangel, så gode søvntips kan også være nyttig.

Egenpleie

Egenpleie er noe annet enn sminketips og treningstips. Gi folk råd om hvordan de tar vare på kropp og sinn på enkle og rimelige måter. Skriv for folk flest, og sørg for at tingene du foreslår ikke krever for mye penger eller produkter. De beste tipsene mot stress og småplager er de som alle har tid og råd til å benytte seg av.

Gjør folk synlige

Mange som sliter med angst og depresjoner trenger rett og slett bare å bli sett. Henvend deg til leserne, og svar på spørsmål og kommentarer fra dem. Vis at du bryr deg, for det kan være nok til å redde dagen for en som sliter litt.