Spennende bloggtema, men det holder ikke – hva nå?
Populære temaer

Spennende bloggtema, men det holder ikke – hva nå?

Det å skrive en blogg kan både være morsomt og givende. Det gir deg et rom til å utfolde deg selv og bli kjent med hvordan plattformen fungerer. Enten du valgte WordPress eller Blogger (det fins mange flere) så er det ikke først og fremst det du tenker på. Du har laget en arkivmappe med masse bilder du har tatt, skrevet kladd til en rekke innlegg og funnet et produkt du vil selge.

Selv om du ikke akkurat hadde trodd at du skulle bli millionær over natta, så hadde det jo vært artig at noen i det minste leste bloggen. Innlegg etter innlegg blir postet på nettsiden, men det skjer ingenting. Hva nå? Hvordan kan du få bloggen til å ekspandere? Nå skal vi se på noen tips.

Link Twitter-konto til bloggen

Uansett hva du skriver om, så er det lurt å lenke mellom sosiale media til bloggens nettside. Det kan gjøres ved at du legger ut aktuelle Tweets med emneknagger. I biografien din henviser du til nettsiden hvor bloggen ligger. Kvitre om dagens tema i en post på Twitter og du vil oppleve en forandring. Følg deretter likesinnede på kontoen din. Tagg disse i innleggene dine. Andre sosiale media må også brukes på en fornuftig måte.

Bruk SEO

En blogg må ranke høyt for å få lesere. Det vil si at det må være noe av det første som dukker opp når man søker på lignende tema. Betalt søkermotoroptimalisering kan også benyttes. Skriv om søknadsprosess for lån på dagen og følgerne vil strømme på. Bruk så pengene til SEM, eller betalt markedsføring for bloggen din.

Bruk nettverket ditt

Det smarteste kan være å bruke nettverket sitt for å få lesere. Fortell venninnene om bloggen du har lagd og be dem om å dele nyheten. Jo flere som deler linken, jo mer trafikk vil genereres. Det skal likevel mye til for å nå de tallene man egentlig er ute etter. Det vil si titusenvis av lesere hver dag. Har du så mye interessant å komme med? Ja, da må du skrive nydelige blogginnlegg.

Bruk penger for å tjene penger

Det er en kjensgjerning at inntekt ikke genereres av seg selv. Man må tørre å ta risiko og investere i framtiden. Det kan være å kjøpe software til et nytt program, lage flotte webinar som man selger som kurs eller oppgradere den bærbare laptopen til en stasjonær med større kapasitet. Tør å satse på å kjøpe innhold av en dyktig skribent.

Bruk bildetekst

Det kan hende du kjøper bilder på iStock eller Pixabay, eller bruker en del tid på å ta egne bilder. Disse bør ha god oppløsning og ha perfekt størrelse når den legges inn i teksten. Bildene bør ha en bilde-tekst som er lik alt-teksten. Det er en av grunnene til at en blogg vil rangere høyere enn andre. Bilder av bilde fjes, kvinner og mellommenneskelige situasjoner vil alltid bli verdsatt av leserne. Dette kan gi bloggen din en ny oppsving.