Kan jeg faktisk blogge om hva som helst?
Populære temaer

Kan jeg faktisk blogge om hva som helst?

I utgangspunktet kan du blogge om hva som helst, men det betyr ikke at du bør blogge om absolutt alt. Hvis en blogg bidrar til å spre hat, misforståelser eller konspirasjonsteorier, er det nok ingen god løsning å verken skrive eller lese bloggen. Blogger som kan bidra til at andre får et dårlig selvbilde er heller ingen god idé, så nei, du bør ikke blogge om hva som helst. Du bør også tenke gjennom hvem som faktisk leser bloggen din, og tilpasse innholdet til dem.

Hvem blogger du for?

Bloggtemaet bør baseres på hvem du blogger for. Hvis du bruker bloggen som en dagbok, eller for å oppdatere familie, slekt og venner om livet ditt, kan du skrive om helt hverdagslige ting. Da er du egentlig ikke ute etter å tjene penger på bloggen, og innholdet trenger ikke å lokke til seg tusenvis av følgere.

Dersom målet med bloggen er å få mange lesere, eller til og med tjene litt penger, bør du velge et tema som mange er interessert i. Det lønner seg å søke litt i blogger som allerede finnes. Hva er det folk skriver om, og hvilke blogger har flest følgere? Kan du tilføre noe nytt til denne sjangeren? Hva med å blogge om miljøvern og klima? Da kan du skrive om alt fra klimavennlige klær og feriereiser til hvor man finner Ladeboks til elbilen.

Ikke kopier andre

Det kan være fristende å velge nøyaktig samme tema som andre bloggere skriver om, rett og slett fordi de har mange følgere. Men hvis bloggen din er altfor lik andre blogger, vil den ikke skille seg ut. Da vil den heller ikke tiltrekke seg følgere. Det er ofte blogger som er litt annerledes som får mange følgere. Ja, mange liker moteblogger og sminkeblogger, men ofte går følgerne lei av bloggene etter en stund, eller finner andre blogger som er mer spennende. Klarer du å skille deg ut, har du større sjanse til å bli lagt merke til, og større sjanse til å beholde følgerne lenge.

Hold bloggen aktuell

Uansett hva du blogger om, må bloggen oppdateres jevnlig. Du bør skrive minst ett innlegg hver uke. Noen oppdaterer bloggen sin hver dag. For å finne noe å skrive om, lønner det seg å velge et bredt tema, men temaet må ikke bli altfor bredt. Velg en rød tråd. Du kan for eksempel fint blogge om kjoler, men ikke blogg om bare røde kjoler. Det blir for snevert. Husk også å svare på kommentarer og spørsmål fra følgerne dine, slik at de føler seg sett og hørt. Det kan være det lille ekstra som får dem til å fortsette å følge nettopp din blogg.