Har du lyst til å blogge om interiør?
Populære temaer

Har du lyst til å blogge om interiør?

Interiør er et tema mange er interessert i, og derfor er det naturlig nok mange som ønsker å starte en interiørblogg. Men hva skal egentlig til for å lykkes med dette? Det skal vi se nærmere på i dette innlegget.

Ta fine bilder

Interiørblogging er en veldig visuell nisje, som krever litt av deg som fotograf. Fokuser på å lære om komposisjon (spesielt rule of thirds) og å bruke både naturlig og unaturlig lys. Med mobilkameraets utvikling kan de fleste ta lyssterke bilder som ser vakre ut, men det betyr ikke at alle er gode fotografer. Kanskje har du en naturlig estetisk sans som hjelper deg når du tar bilder, men du kan med fordel lese deg opp på komposisjon for å bli enda bedre – og skille deg ut fra konkurrentene.

Skill deg ut i mengden

Selve interiørstilen din er selvsagt den største faktoren som skiller deg fra andre bloggere. For å skape en unik stil og skille seg ut i mengden kan det lønne seg å styre unna de store interiørkjedene. Se heller etter unike nettbutikker. Et godt eksempel er https://www.bgafotobutikk.no/, som har mye lekkert. Denne interiørbutikken er kanskje ikke så kjent enda for folk flest, så her kan du finne mange perler. Som navnet tilsier satser de stort på bilderammer og salg av postere. Du kan også printe dine egne bilder og ramme dem inn. I tillegg til dette selger de nydelig interiørdekor, småmøbler og speil. Du finner også et stort utvalg av tekstilprodukter som putetrekk og duker. Sjekk også ut de lokale, selvstendige interiørbutikkene i nærområdet ditt. Her kan du garantert finne ting som ikke “alle andre” har. Prøv å være en blogger som inspirerer leserne med noe nytt de ikke har sett på andre norske blogger. Kan du gjøre dette i kombinasjon med å tipse om butikker de ikke har hørt om, gir det deg garantert en stjerne i boka.

Følg med på trender

Bruk Pinterest aktivt og les interiørmagasiner. Med mindre man kun handler brukt, blir alle påvirket av hva som er trendy til enhver tid. Dersom du klarer å være tidlig ute med noe som er på vei til å bli en stor trend, vil det kunne gi deg medieoppmerksomhet og flere følgere.

Oppdater regelmessig

Sist, men ikke minst, er interiørblogging som all annen blogging når det kommer til en ting: Du må oppdatere regelmessig. Dette handler om å opprettholde følgernes interesse. Det kan for eksempel være lurt å oppdatere en fast dag i uken, og informere leserne dine om dette. Bruk også Instagram aktivt for å promotere bloggen din. Ikke legg ut det samme innholdet begge steder, men bruk Instagram til å dele små smakebiter. Oppdater linken i bioen jevnlig. Dersom du klarer å skaffe 10 000 følgere vil Instagram fungere enda bedre til markedsføring, da du får tilgang til “swipe up”-funksjonen.