Blogger om mote og skjønnhet
Populære temaer

Blogger om mote og skjønnhet

Her i Norge er det nok blogger om mote og skjønnhet som er aller vanligst. Dette er selvsagt temaer som opptar mange unge jenter, men du finner også både gutter og voksne kvinner og menn som blogger om mote, sminke og skjønnhet. Hvis du gjerne vil lage en moteblogg, gjelder det dermed å skille seg litt ut, slik at du ikke forsvinner i mengden.

Kan jeg tjene penger på bloggen?

Det er mange kjente bloggere som tjener gode penger på bloggene sine, men husk at de ikke ble kjente over natten. De har bygd opp bloggen sin over mange år, så du blir nok ikke rik over natten. Bloggere tjener gjerne penger på å teste produkter og skrive om dem. Ulike foretak, for eksempel klesprodusenter og kosmetikkselskap sender gaver til bloggerne, i bytte mot at de skriver om produktene. Men selskapene sender først og fremst ut produkter til bloggere med mange følgere, så du må bruke tid til å bygge opp popularitet før du kan forvente slike tilbud. Hvis du skriver produktanmeldelser, må du også merke disse som reklame, og følge reglene for markedsføring på sosiale medier.

Fokuser på en ting

Det kan være fristende å blogge om alt mulig på en og samme side, men det er sjelden lurt. Som regel er det best at bloggen har et tema og en helhet. Hvis du vil blogge om mange ulike temaer, er det bedre å lage en blogg for hvert tema. Blogger du om mote, forventer leserne at innleggene skal handle om det, og ikke om hestesport, for eksempel. Du kan opprette så mange blogger som du vil, bare husk å oppdatere dem alle med jevne mellomrom, slik at leserne ikke forsvinner igjen.

Vær deg selv

Våg å være deg selv. Det er ofte da du klarer å skille deg ut fra mengden. Ikke skriv om mote bare fordi “alle” gjør det, eller fordi du tror dette er en enkel måte å tjene penger. Du må være engasjert i det du skriver om, ellers blir ikke bloggen spesielt bra. Leserne gjennomskuer bloggere som egentlig ikke er engasjert. Hvis du ikke liker mote og sminke, bør du heller blogge om noe annet som interesserer deg.

Ikke blogg for pengenes skyld, for det er en sikker måte å mislykkes. Blogg fordi du har lyst til å skrive om ting du liker. En moteblogg trenger også gode bilder, så det er en fordel om du eller noen du kjenner kan ta fine bilder der du viser fram klær og sminke. En moteblogg fungerer dårlig med bare tekst, og du kan ikke fritt bruke bilder du finner på nettet, så egne bilder er en nødvendighet. Her gjelder det altså at du ikke er redd for å vise fram deg selv.