Blogg om reiser
Populære temaer

Blogg om reiser

Reiser er også en fin ting å blogge om, spesielt dersom du reiser mye, eller har besøkt mange steder. Da kan du gi leserne gode tips, både til steder de kan besøke, hva de kan gjøre og hvordan de sparer penger. Gode pakketips og forslag til mat de bør smake er også populært lesestoff.

Ulike målgrupper

Du kan skrive en generell reiseblogg, eller skrive for en bestemt målgruppe, for eksempel ungdommer eller barnefamilier. Alternativt kan du lage ulike innlegg tilpasset ulike grupper. Det er stor forskjell på hva ungdommer ønsker å oppleve og hva pensjonister gjerne vil oppleve når de er på ferie. Det kan være vanskelig å dekke alle grupper, så fokuser gjerne på din egen aldersgruppe.

Skill deg ut

Det finnes ganske mange reiseblogger, så her gjelder det også å skille seg ut. Du kan for eksempel fokusere på billigreiser eller du kan lage lister med ting man bør gjøre, steder man bør besøke og så videre. Blogger som består av lister er populære og de er vanligvis lettleste, og det setter folk pris på i en travel hverdag.

Selv om du gjerne vil skrive om dine egne reiseopplevelser, er det ofte bedre å skrive om reiser generelt. Da får du flere lesere, spesielt dersom du gir dem gode tips til deres egne reiser. Du kan også skrive om litt mer uvanlige reisemål, nettopp for å skille deg ut fra mengden av reiseblogger.

Tjen penger som reiseblogger

Noen reiseblogger har blitt så populære at bloggerne bak får betalt for å reise til ulike steder og skrive om reisen sin. Du kommer ikke til å få slike tilbud over natten, men kanskje de kommer en dag. Da er det viktig at du forteller leserne at du har fått dekket reisen. All reklame skal tydelig merkes som reklame på en blogg. Og du bør ikke føle deg forpliktet til å skrive fine ting om et sted bare fordi du fikk reisen gratis. Vær ærlig, også om ting du ikke var fornøyd med. Det gjelder selvsagt også når du skriver om dine egne reiseopplevelser. Dårlige opplevelser kan både være morsomt å lese om, og de kan hjelpe andre til å unngå de samme problemene som du opplevde. Folk setter alltid pris på en liten “advarsel” om ting som kanskje ikke er perfekt med feriestedet de har valgt. Husk at en reiseblogg trenger fine bilder.