Trinn-for-trinn veiledning
Hjelp til selvhjelp

Trinn-for-trinn veiledning

Hvis du er flink til å lage noe, kan du hjelpe andre å lage de samme tingene, gjerne gjennom enkle instruksjoner. Du kan bruke tekst, bilder eller videoer. I teorien kan du også lage veiledninger for ting du ikke kan, men da må du nok søke ganske mye etter informasjon. Det er bedre å skrive om ting du selv er god til. Her er noen tips til hva folk gjerne ønsker hjelp til å lære.

Enkel snekring

Mange ønsker seg en bod, en lekestue, et drivhus, hagebenk eller hjemmesnekrede fuglekasser og plantekasser. Det er penger å spare på å lage slike ting selv, og hvis du har erfaring, kan du vise andre hvordan ting gjøres. Start på nybegynnernivå, selv om noen av leserne dine sikkert har litt erfaring. Hvis du gir instruksjoner som selv nybegynnere forstå, får du langt flere lesere enn dersom du bare henvender deg til erfarne snekkere.

Reparasjoner

Alle har noe som trenger å repareres, enten det er i huset, i klesskapet eller ute i hagen. Bilen trenger også vedlikehold og enkle reparasjoner, så uansett hva du liker å reparere selv, kan du helt sikkert gi gode råd til andre som gjerne vil spare penger ved å reparere ting selv. Gi enkle tips, trinn for trinn, slik at alle får det til hjemme.

Håndarbeid

Ikke alle har en mor eller bestemor som kan lære dem å strikke, hekle, sy eller brodere. Kan du disse tingene, kan du lære dem bort. Lær bort alt fra grunnteknikker til mer avanserte teknikker, og legg gjerne ut oppskrifter som passer til alle ferdighetsnivåer. Kan du et gammelt håndarbeid, er det helt sikkert mange som ønsker å lære dette også.

Maling

Det er morsomt å male ting selv, enten det er husveggen eller dekorative malerier. Uansett hva du liker å male, finnes det andre som skulle ønske de kunne gjøre det samme. Vis fram hvordan gamle møbler kan males, hvordan du dekorerer ulike gjenstander, eller lær bort glassmaling, porselensmaling eller rosemaling. Akvarellmaling og akrylmaling er også noe mange driver med.

Papirhobbyer

En annen ting som er populært, er papirhobbyer. Scrap-booking er en av de mest populære papirhobbyene, men det finnes også mange andre hobbyer der det jobbes med papir. Lær bort ting trinn for trinn, og gi gode tips til hvordan man lykkes med ulike hobbyer.

Fotografering og redigering

De fleste ønsker også å ta gode bilder. Er du en dyktig fotograf, kan du dele noen av tipsene dine i en blogg. Fortell hvordan man tar fine naturbilder og gode familieportretter, og ikke glem å gi tips om bilderedigering. Her er det også viktig å starte på nybegynnernivå, for det er langt flere amatørfotografer enn profesjonelle fotografer, og det er ofte nybegynnerne som har mest behov for hjelp.