Bygg en god blogg
Bygg gode blogger

Bygg en god blogg

En god blogg bør være attraktiv. Den trenger ikke å være full av perfekte bilder og bakgrunnsdekor, men den må virke vellaget. Leserne ser raskt om du bare har slengt sammen bloggen i en fei eller om du faktisk bryr deg om bloggen din og det du skriver der. Design og stil er det første som blir lagt merke til, så ta deg tid til å gi bloggen et innbydende utseende.

Oversikt

Bloggen bør også være oversiktlig og lettlest. Lettlest betyr ikke at du skal skrive barnespråk. Det betyr rett og slett at du må bruke en teksttype som er lett å lese, linjeavstanden og tekststørrelsen må være passe stor, og tekstfargen må være godt synlig mot bakgrunnen.

Andre ting som gjør en blogg lettlest er mange avsnitt i teksten, et logisk oppsett av teksten og hverdagslig språk. Hvis du skriver en blogg med mange tekniske detaljer, trenger du selvsagt tekniske uttrykk, men for en vanlig blogg bør du helst bruke uttrykk som er lette å forstå.

Når du har skrevet mange innlegg i bloggen, er det greit å sortere dem etter tema, slik at det er enklere å søke i innleggene, samtidig som bloggen blir ryddigere og mer oversiktlig.

Bilder og lister

Bilder og lister er morsomme innslag i en blogg. Som regel er det best å bruke egne bilder for å unngå problemer med opphavsrettigheter. Ikke la bildene dekke hele skjermen. Plasser dem heller inne i teksten, slik at bildene ikke forstyrrer leseflyten. Hvis et bilde dekker hele skjermen, blir lesingen avbrutt av bildet. Det skje ikke dersom teksten fortsetter ved siden av bildet. God leseflyt er viktig for en blogg.

Oppdater jevnlig

Leserne dine forventer at bloggen skal oppdateres jevnlig, så sørg for at du besøker bloggen jevnlig både for å svare på kommentarer og for å publisere nye innlegg.