Besvar vanlige spørsmål
Hjelp til selvhjelp

Besvar vanlige spørsmål

Folk lurer på alt mulig, og det er utrolig hva folk spør om på nettet. Hvis du kan besvare noen av de vanligste spørsmålene, kan du få mange lesere til bloggen din. Her trenger du ikke engang å begrense deg til ett tema, men det kan være lurt å sortere svarene inn i ulike kategorier, slik at folk enklere finner fram til det de lurer på.

Hva lurer folk på?

Mange spørsmål som stilles på nettet er selvsagt vanskelige å besvare, men mange er også forbausende enkle å besvare. Folk lurer på hvorfor himmelen er blå, om midnattssola er en annen sol enn den vanlige, om du kan koke egg i en kjele av rustfritt stål, om du kan bruke flytende margarin til å bake, og så videre. Det er helt utrolig hva folk spør om, og selv om du ikke er en ekspert, vet du sikkert svaret på mange av disse spørsmålene. Dersom du ikke vet svaret, kan du spørre folk du kjenner, eller søke på nettet for å finne svaret.

Lag kategorier

For å gjøre bloggen oversiktlig, deler du deretter inn svarene i kategorier, som hage, hus og hjem, baking, fysikk, natur og så videre. Gjør gjerne bloggen søkbar, slik at leserne kan søke etter ting de lurer på. Dette er spesielt aktuelt når bloggen din begynner å bli stor. Her kan du raskt lage en blogg med svar på mange hundre spørsmål. Start med ting du vet svaret på, for da får du bygget opp en liten samling av svar. Deretter kan du ta for deg de spørsmålene du må søke etter svaret på.

Snakk med folk

Trenger du tips, så spør folk hva de lurer på. Er det noe de gjerne vil ha svar på? Spør venner, famiie, slektninger og naboer. Og be gjerne leserne av bloggen om å stille deg spørsmål. Ta på deg å bli et slags orakel som hjelper folk med hverdagsspørsmål. Du må selvsagt gi skikkelige svar, og være sikker på at svarene er korrekte, slik at du ikke feilinformerer folk. Ikke gjør narr av folk eller le av dem fordi de stiller rare spørsmål. Selv om du tenker at dette er noe alle burde vite, så er det ikke sikkert alle vet det du synes er opplagt og enkelt. Ta folk på alvor uansett hva de spør om, og gjør ditt beste for å gi dem svarene de leter etter.