Sjokoladekake med bringebærkrem

Bær, Dessert, kaker, Kremer | 12/27/2017 | By

 

Denne deilige og saftige sjokoladekaken med gode smaker av bringebær og sjokolade hadde jeg med meg i familieselskap 1. juledag og den ble like godt mottatt av både små og store gjester. Sjokoladekaken er med sin flotte dekorasjon av fristende krem og røde bær også perfekt som en søt avslutning på nyttårsfesten.

Kaken er enkel og kjapp å tilberede og kan lages i god tid før den skal serveres, gjerne dagen i forveien. Pass bare på at du tar ut kaken fra kjøleskapet en times tid før servering, slik at både kake og krem rekker å bli romtempererte og myke igjen før kaken skal spises. Kremen er svært stabil og egner seg godt til å stå på kake-bordet i lang tid uten at den faller sammen eller smelter.

 

Sjokoladekake med bringebærkrem
Serves 8
En deilig sjokoladekake med smak av bringebær i både kake og krem.
Write a review
Print
Prep Time
30 min
Cook Time
35 min
Total Time
1 hr 5 min
Prep Time
30 min
Cook Time
35 min
Total Time
1 hr 5 min
Sjokoladekake
  1. 120 gr smør
  2. 200 gr mørk kokesjokolade
  3. 2 stk egg
  4. 100 gr brunt sukker
  5. 2 ss sterk kaffe
  6. 1/2 ts bakepulver
  7. 1 ts vaniljesukker
  8. en liten klype salt
  9. 100 gr hvetemel
  10. 1-2 dl frosne bringebær
Bringebærkrem
  1. 200 gr naturell kremost (jeg bruker Philadelphia)
  2. 100 gr melis
  3. 100 gr mørk kokesjokolade
  4. 1 dl bringebær
Dekorasjon
  1. Friske bær
  2. eventuelt smeltet sjokolade til å ringle over kremen
Sjokoladekake
  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader.
  2. Smør en 20 cm kakeform med smør og dryss over litt mel. Drei rundt på formen slik at melet blir jevnt fordelt over hele formen.
  3. Smelt smør og sjokolade på svak varme. La blandingen avkjøle noen minutter før eggene røres inn, ett og ett om gangen. Rør inn sukkeret og til slutt vaniljesukker, salt og mel. Rør sammen til en jevn og klumpfri røre.
  4. Hell halvparten av røra i kakeformen og fordel over bringebærene. Hell over resten av røra.
  5. Stek kaken i midten av ovnen i 30-40 minutter, steketiden vil variere noe fra ovn til ovn. Sjekk om kaken er ferdig ved å stikk et strå spagetti inn i midten av kaken, dersom den kommer ut uten rester av kakerøre på er den ferdig. Dette er en kake som skal være litt tung og saftig så det kan gjerne være litt bløt i midten.
Bringebærkrem
  1. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. La sjokoladen avkjøle litt.
  2. Mos bringebærene med en gaffel og press gjennom en sil slik at du får most all saften ut av bærene.
  3. Visp kremosten luftig i en kjøkkenmaskin. Tilsett melis, smeltet sjokolade og bringebærsaften og visp videre på høy hastighet til du får en glatt og luftig krem.
  4. Fordel kremen over den avkjølte kaken og dekorer med friske bær og eventuelt litt smeltet sjokolade.
Notes
  1. Dersom du synes kremen er litt for løs til å sprøyte topper på kaken kan du la den stå i kjøleskapet en liten stund.
Siv baker og steiker https://sivbakerogsteiker.no/
Print Friendly, PDF & Email

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress