Krydderkake med appelsin, julekrydder, kanelkrem og sukkerdekte tranebær

Bakst, Bær, Jul, kaker, Kremer | 11/28/2017 | By

 

Det er kun noen ganske få dager igjen til desember, selve julemåneden, med alt det innebærer av mas, kjas, stress, kredittkort som går varme, skoleavslutninger, julebord og så videre og så videre. Jeg har etter hvert fjernet meg mer og mer fra alt det som man bør gjøre i denne fra før av travle førjulstiden som for eksempel traumatiske turer til overfylte kjøpesentre og bakst av alt for mange slag tradisjonelle julekaker som ingen i familien kommer til å spise hverken før, under eller etter julefeiringa.  Jeg er nemlig ikke den aller største tilhengeren av tradisjonelle julekaker og baker derfor kun et slag til jul, pepperkaker etter oppskrift fra Trine. I stedet for å bake julekaker lager jeg desserter og andre kaker, gjerne med gode julesmaker som i denne deilige kaken med smak av appelsin, kanel, og pepperkakekrydder.

Når jeg skal pynte kakene mine til jul er jeg veldig glad i å bruke en blanding av bær og granbar, det blir så flott!  Du kan bruke friske bær på denne kaken men det blir ekstra flott med sukkerdekte tranebær om du får tak i det i en butikk bær deg. Hvis ikke blir det like flott med sukkerdekte rips eller tyttebær. Sukkerdekte tranebær brukte jeg også til dekorasjon på små porsjonsostekaker med bringebær og oreo som jeg laget til jul i fjor, oppskriften finner du ved å trykke her.

Krydderkake med appelsin, julekrydder, kanelkrem og sukkerdekte tranebær
Serves 8
En myk, julekrydret kake med gode smaker av pepperkake og appelsin toppet med deilig kanelkrem og vakre sukkerdekte tranebær
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Prep Time
10 min
Cook Time
40 min
Total Time
50 min
Krydderkake
  1. 100 gr smør
  2. 2 egg, romtempererte
  3. 2 dl sukker
  4. 1 dl fløte
  5. finrevet skall og saft fra 1 appelsin
  6. 2 ts malt ingefær
  7. 2 ts malt nellik
  8. 2 ts malt kardemomme
  9. 2 ts malt kanel
  10. 3 dl hvetemel
  11. 2 ts bakepulver
Kanelkrem
  1. 150 gr smør, romtemperert
  2. ca 200 gr melis
  3. 200 gr Philadelphia ost, kjøleskapskald
  4. 1 ts kanel
Sukkerdekte tranebær
  1. 1 dl vann
  2. 1 dl sukker
  3. 1 pk tranebær
Krydderkake
  1. Forvarm stekeovnen til 175 grader.
  2. Smør en springform på 20 cm med smør og dryss over noen spiseskjeer mel. Drei rundt på formen slik at melet fordeler seg jevnt over hele formen.
  3. Vend formen opp ned over vasken og bank lett i bunnen slik at overflødig mel drysser ut.
  4. Smelt smøret og la det avkjøle litt.
  5. Visp egg og sukker lyst og luftig. Tilsett smør, fløte, appelsinsaft- og skall.
  6. Bland sammen mel, bakepulver og krydder.
  7. Sikt melblandingen ned i eggeblandingen og rør forsiktig sammen til alt er godt blandet.
  8. Hell røra i den smurte springformen og stek kaken midt i ovnen i 40 minutter eller til et strå spagetti e.l kommer ut av midten av kaka uten rester av kakerøre på.
  9. la kaken avkjøles helt før den toppes med kanelkrem.
Kanelkrem
  1. Visp smør til det blir lyst og luftig, ca 2 minutter.
  2. Tilsett melis og fortsett å vispe i ca 5 minutter, nå skal kremen være lys og veldig luftig.
  3. Tilsett kanel og kjøleskapskald Philadelphia ost og visp sammen til en jevn og klumpfri krem.
Sukkerdekte tranebær
  1. Kok opp sukker og vann og la det småkoke til sukkeret er helt oppløst. La sukkerlaken avlkøle ca 5 minutter før tranebærene tilsettes. Rør rundt slik at alle bærene blir dekket av sukkerlaken.
  2. Løft opp bærene med en hullsleiv e.l og legg dem over på en rist. La bærene renne av på risten i ca 50 minutter.
  3. Legg bærene over på et fat eller en bred form som er dekket av sukker. Bruk fingrene til forsiktig å løfte bærene rundt i sukkeret slik at alle sider av bærene blir helt dekket av et tynt lag sukker.
  4. Løft bærene tilbake på risten og la dem tørke i ca 1 time.
  5. Sukkerdekte tranebær kan oppbevares i minst en uke i kjøleskap.
Notes
  1. Om du ikke finner tranebær på din butikk kan du erstatte disse med rips eller tyttebær. Du kan også bruke andre friske bær eller grovhakkede nøtter.
Siv baker og steiker http://sivbakerogsteiker.no/
Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress