Melting moments med appelsin og pasjonsfrukt

Bakst, kaker, Kremer, Småkaker | 03/14/2017 | By

Altså, disse kjeksene er så utrolig gode! Navnet sitt har de visstnok fått fordi de er så sprø at de smelter i munnen på kun noen få øyeblikk. Da jeg drev Cafe Sjarm i Ski bakte jeg ofte disse kjeksene og de ble en svært så populær munnfull til kaffekoppen blant mange av gjestene våre. Nå som jeg ikke driver kafe lengre bakes ikke kjeksene fullt så ofte, men når de først kommer på bordet er de et alltid like populært innslag til kaffekoppen her hjemme også.

Er det forresten noen av dere som lurer på hva jeg gjør om dagen, nå som jeg ikke driver kafe lengre? Vel, det er nå omtrent åtte måneder siden  jeg og min kompanjong Rafaela solgte kafeen videre til flinke folk som i dag viderefører og ikke minst videreutvikler det arbeidet vi startet på da vi åpnet Cafe Sjarm i oktober 2015. Den første tiden etter salget ble brukt til å tenke over hvilken retning livet mitt nå skulle ta, jeg ønsket å bruke mer tid på bloggen og den ble derfor oppdatert hyppig i en periode. I november var jeg så heldig å vinne prisen for Årets Fotoblogg under kåringen av Årets Matblogger 2016, en pris som var spesielt kjærkommen for meg da det å ta bilder til bloggen er det jeg bruker aller mest til og på og legger mest omtanke bak.

I det siste har det derimot blitt færre oppdateringer hos Siv baker og steiker. Det er ikke fordi jeg har lagt bloggen helt på hylla, men blant annet fordi jeg har fått meg fast og lønnet jobb igjen! Og ikke hvilken som helst jobb, men nettopp den jobben som jeg forlot når jeg kjøpte kafe for halvannet år siden. Det er utrolig godt å være tilbake! Man setter pris på så mye når man har vært på den berømmelige andre siden av gjerdet en stund og jeg ser nå på så mangt med et helt nytt perspektiv.

Det vil fortsatt komme oppskrifter og bilder her på bloggen, hvor hyppig vet jeg ikke, men jeg kjenner nå at lysten til å bake og ikke minst ta bilder av det jeg lager nå kommer mer og mer tilbake etter å ha ligger litt i dvale en stund.

Oppskriften til disse kjeksene har jeg funnet i en av mine favoritt bake/kokebøker for tiden: “The Cook and Baker” av Cherie Bevan og Tass Taurora. Jeg har bakt andre godsaker fra denne boka tidligere, jeg vil anbefale deg å titte innom innlegget om Mandelkjeks med lime- og sitronkrem; de er farlig  gode og er i likhet med Melting Moments også superenkle å lage! 

Melting Moments- Appelsinkjeks med pasjonskrem:

Appelsinkjeks:

  • 250 gr smør, romtemperert
  • 90 gr melis
  • finrevet skall fra 1 appelsin
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 60 gr maizenna
  • 250 gr mel
  • 1/2 ts salt

Forvarm ovnen til 160 grader. Set klar to stekeplater kledt med bakepapir.

Bland sammen mel, Maizena og salt i en bolle.

Bruk en kjøkkenmaskin med K-element til å vispe smør og sukker sammen til det blir lyst og luftig. Tilsett appelsinskall og vaniljesukker, visp sammen til det er godt blandet med smørblandingen.

Sikt til slutt inn mel, Maizena og salt og visp videre til alt er godt blandet.

Deigen vil nå være ganske bløt, legg den derfor i kjøleskapet i ca 30 minuter slik at den blir lettere å handtere.

Trill kuler på størrelse med en valnøtt (med skall) og legg på stekeplaten. De vil flyte utover under steking så det er fint om du har litt avstand mellom hver kule.

Trykk til slutt kulene lett flate med en gaffel slik at det blir et fint mønster på toppen.

Stek kjeksene midt i ovnen i 10-15 minutter, de skal være faste men ikke ha tatt farge av stekingen.

La kjeksene avkjøle helt på en rist før de fylles med pasjonskrem.

Det blir alltid rikelig med pasjonskrem med denne oppskriften. Om du vil kan du rediusere oppskriften, jeg pleier å legge fylle kremen som er til overs i en sprøytepose og putte den i fryseren, klar til neste gang jeg baker melting moments.

Pasjonskrem:

  • 120 gr smør, romtemperert
  • ca 180 gr melis
  • saften fra 4 pasjonsfrukt

Visp sammen smør og melis til en lys og kremet blanding. Tilsett pasjonsfrukt saft og visp videre på høy hastighet i et noen minutter til du får en riktig luftig krem. Tilsett eventuelt mer melis om kremen skulle virke for løs.

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress