Ostekakedessert med bringebær, sitron og oreo

Bær, Dessert, kaker, Kremer | 01/11/2017 | By

Dere har kanskje lagt merke til at det har vært veeeldig stille fra meg her på bloggen i det siste. Jeg har faktisk ikke latt høre fra meg siden Luciadagen 13 desember. Det er jo slik at det er en tid for alt. Noen ganger holder man nærmest på å sprekke av skapertrang og inspirasjon, mens andre ganger kjennes det bare tomt. Og i denne perioden rett før jul og etter nyttår har det kjentes litt tomt. Det har rett og slett ikke vært så mye inspirasjon og hente og de kakene jeg før plana og tok bilde av med glede, har det en periode kjentes tungt å skulle bake og fotografere. Så derfor har jeg latt være. I stedet har jeg gått turer i solskinn og regn, det ble også en del turer i mørke og vakkert nordlys mens vi feiret julen langt oppe i Gjesvær ved Nordkapp. Jeg har brukt tiden min på å spise lunsj med venner, male dører og lister i heimen, jeg har til og med begynt å lese bøker igjen! Det har vært godt og nødvendig! Men jeg er her og kommer til å være her med mine innlegg, jevnt og trutt, om ikke daglig.

Jeg startet like godt dette nye året hos Siv baker og steiker med å gi dere oppskriften på en av mine favorittdesserter, en enkel “no-bake” ostekake som jeg kommer tilbake til igjen og igjen. Dette er en riktig “crowd pleaser” som vil falle i smak hos de aller fleste, kanskje spesielt barna, som gjerne liker alt som inneholder Oreo kjeks.

Dette var en av de aller mest populære oppskriftene på den forrige bloggen min, og henvendelsene har vært mange fra lesere som gjerne vil ha oppskriften tilbake.

Du kan gjerne bruke andre bær i denne desserten, bytt ut bringebær med for eksempel blåbær eller jordbær eller vend inn fileter av appelsin for en frisk og deilig dessert.

For å dekorere disse kakene har jeg brukt sukkerdekte tranebær. Disse er neppe i finne i butikken lengre da julen er vel overstått, men du kan med fordel benytte andre bær, enten friske bringebær eller jordbær eller rips som egner seg godt til å dekke med sukker slik jeg her har gjort med tranebærene.

For å lage sukkerdekte bær kokes en desiliter vann opp sammen med 1 desiliter sukker. Kok til sukkeret er helt oppløst. Ta kjelen bort fra plata og la sirupen avkjøle i 5 minutter. Tilsett bærene i sirupen, rør forsiktig slik at alle bærene blir dekt av sirup. ta bærene opp av sirupen med en hullsleiv e.l og la dem renne av på en rist med bakepapir under. La bærene tørke i ca 45 minutter. Legg bærene over på et dypt fat som inneholder ca 1 desiliter sukker. Vend bærene rundt i sukkeret til de blir helt dekket av sukker. Løft bærene over på risten igjen og la dem ligge der til de har tørket helt. Bærene vil holde en ukes tid om de oppbevares kaldt i en lufttett boks.

Modellen på bildene her og på innlegget om Mousse med karamellisert hvit sjokolade og havsalt er min datter Lillian. Hun stiller alltid opp når mor behøver en modell og er utrolig tålmodig mens hun blir kommandert hit og dit av fotografmora: hold brettet slik, nei, ikke sånn, litt lengre den veien, sånn, ja, nei forresten gå litt tilbake nå og så videre og så videre. Heldigvis synes hun fortsatt det er morsomt å være med på mora sine fotoshoots, i alle fall de første 10 minuttene 🙂

Ostekaker med bringebær, sitron og oreo
Serves 6
Enkle "no-bake" ostekaker med en deilig frisk smak av bringebær og sitron
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Prep Time
10 min
Oreo-bunn
  1. 10 oreokjeks
  2. 3 ss smeltet smør
Bringebær- og sitronfyll
  1. 100 gr sukker
  2. finrevet skall fra 2 sitroner
  3. 2 ts ferskpresset sitronsaft
  4. 200 gr Philadelphia ost, romtemperert
  5. 125 gr ferske bringebær
  6. frøene fra 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  7. 3 dl fløte
Pynt
  1. krem
  2. ferske bringebær og evt mynteblader eller sukrede tranebær og kanskje en liten, dekorativ kvist granbar
Oreo-bunn
  1. knus oreo kjeksen til fine smuler i en hurtigmikser med knivblad. Rør inn smeltet smør. Fordel kjeksblandingen i små dessertglass (du kan for eksempel bruke likørglass) og bruk en teskje til å trykke blandingen lett ned i glassene.
Bringebær- og sitronfyll
  1. Legg bringebær i en liten skål og mos bærene med en gaffel.
  2. I en annen bolle blandes sukkeret med sitronskallet. Bruk fingrene til å gni skallet godt inn i sukkeret.
  3. Visp sammen Philadelphia osten og sitronsukkeret i en kjøkkenmaskin til osten er glatt og godt blandet med sukkeret. Tilsett sitronsaft og frø fra vaniljestang eller vaniljesukker.
  4. Tilsett kjøleskapskald fløte, litt om gangen. Fortsett å vispe til du har en tykk og fast krem, dette får du lettest dersom fløten er helt kald. Pass på at du ikke visper for lenge, da kan kremen skille seg.
  5. Vend til slutt inn de moste bringebærene.
  6. Overfør kremen til en sprøytepose og fordel kremen over kjeksbunnen i dessertglassene.
  7. Nå kan desserten pyntes med krem og/eller bær og serveres med det samme eller settes i kjøleskap fram til servering.
  8. Desserten kan med fordel lages dagen i forveien.
Notes
  1. Om du får 6 eller 8 porsjoner av desserten avhenger av størrelsen på glassene du bruker. Jeg bruker ganske små glass som rommer ca 1,5-2 dl, da blir ikke kakene for store og mektige.
Siv baker og steiker http://sivbakerogsteiker.no/
Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress