Julekrydret sjokoladekake med pepperkakekrem

Bakst, Bær, Jul, kaker, Kremer | 11/23/2016 | By

Sjokoladekake

På denne tiden for ett år siden drev jeg Cafe Sjarm i Ski sentrum sammen med Rafaela. Det var altså en ganske annen førjulstid for ett år siden enn den jeg går i møte nå, med hektiske dager, mange gjøremål og mange tanker for hva vi ønsket å servere i førjulstiden på den lille kafeen vår, av både salt og søtt. De mest tradisjonelle julekakene uteble på salgsdisken, det var kanskje egoistisk av meg, men jeg ville aller helst lage og servere kundene våre det jeg liker best å spise selv. Og da Rafaela kommer fra Portugal og tradisjonelle julekaker ikke er en favoritt hjemme hos oss i jula ble det til at det som ble servert av bakst og kaker på kafeen vår kanskje var litt utradisjonelt.

En av kakene vi serverte og som ble spesielt populær i førjulstiden var denne deilige sjokoladekaken med det jeg har valgt å kalle for pepperkakekrem. Kremen inneholder ikke pepperkaker til tross for navnet, men mange av krydderne vi baker pepperkaker med. Vi fikk mange og gode tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som kanskje ble litt overrasket over at en tilsynelatende vanlig sjokoladekake kan inneholde så mange gode smaker som tradisjonelt forbindes med julen.

Sjokoladekake

Julekrydret sjokoladekake med pepperkakekrem

Oppskrift fra Louise`s Spis

Sjokoladekake

  • 225 gr smør
  • 60 gr bakekakao
  • 1 1/2 dl vann
  • 1 ts kanel
  • 1 1/2 ts malt ingefær
  • 1/4 ts muskat
  • 1/3 ts malt nellik
  • 2,5 dl Cremè Fraîche
  • 400 gr sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • 250 gr mel
  • 1 ts natron
  • 1 1/2 ts salt

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Smør en sukkerkakeform (rund form med hull i midten) med smør og dryss over noen spiseskjeer mel. Vend så formen onn ned over vasken og bank lett i bunnen slik at overflødig mel drysser ut.

Smelt smøret i en kjele på middels varme. Tilsett kakao og krydder og rør sammen til en klumpfri blanding. Tilsett vannet og trekk kjelen fra plata.

Tilsett Cremè Fraîche, sukker, vaniljesukker og egg i kakaoblandingen. Rør godt sammen.

Bland sammen mel, natron og salt i en bolle og tilsett dette i kakaoblandingen. Rør sammen til en jevn og klumpfri kakerøre.

Hell kakerøra i den smurte kakeformen og stek midt i ovnen i 45-50 minutter eller til et strå spagetti eller lignende kommer it av kaken uten rester av kakerøre på.

La kaken avkjøle i minst 30 minutter før den vendes opp ned på et kakefat og forsiktig løsnes fra kakeformen.

La kaken avkjøle helt før den toppes med pepperkakekrem.

Sjokoladekake

Pepperkakekrem:

  • 200 gr kremost, jeg bruker Philadelphia
  • 45 gr melis
  • 1/2 vaniljesukker
  • 1 ts pepperkakekrydder (oppskrift finner di lengre ned)

Rør sammen ingrediensene til en jevn og klumpfri krem, dette kan du gjøre med en gaffel, osten blir raskt klumpfri dersom den er romtemperert.

Bre kremen over den avkjølte kaken og dekorer med for eksempel sukkerdekte rips slik jeg har gjort med min. Disse lages ved at rips (du kan også bruke tranebær, det blir også veldig fint) dyppes i eggehvite og deretter vendes i sukker. La ripsene være i klaser, da blir de lettere å dekke med eggehvite og sukker. La bærene tørke i en halvtimes tid før de has på kaken.

Pepperkakekrydder:

Denne krydderblandingen er en fantastisk smakstilsetning i mange av julens bakverk og drikker.

  • 1 ts kanel
  • 1 ts malt nellik
  • 1/4 ts malt ingefær

Alle ingrediensene røres sammen i en liten bolle.

Denne kaken har ikke bare blitt fotografert men også filmet. Sjekk ut min aller første film HER.

sjokoladekake

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress