Potet-og purresuppe med spicy chorizo og et hint av trøffel

Comfort food, Middag, Suppe | 10/12/2016 | By

 

Potetsuppe

Vi er godt og vel inne i oktober og starten på en ny måned markerer også starten på en ny runde av matbloggernes oppskriftsutfordring. Aller først ute var Mia som skriver bloggen Green Bonanza. Hun startet det hele i september og utfordret oss alle til å lage noe fristende og godt av beter. Om du liker beter og vil finne inspirasjon og gode oppskrifter kan du ta en titt HER for å finne alle bloggernes bidrag samlet.

I oktober er det Ina med bloggen Mat På Bordet som bringer stafettpinnen videre med en utfordring om å lage masse godt av vår alles favorittknoll: poteten! Mitt første bidrag i utfordringen (jeg tror nemlig det blir flere, jeg er en skikkelig karbodame og elsker potet!) er min absolutte potetfavoritt, nemlig potetsuppe! Med denne suppa har jeg flottet meg litt ekstra i anledning utfordringen og hentet inspirasjon fra selveste Mr Blumenthal (Heston, altså). Dette innebærer at jeg har puttet mengder av løk og purre i suppa sammen med poteten, i tillegg til at jeg følte for å jazze den opp ytterligere med hvitløk (selvsagt, man kan da ikke lage god mat uten hvitløk?), timian og en liten klunk trøffelolje siden trøffel og potet kommer så godt overens. Som en liten, men essensiell, prikk over potetsuppe-ien har jeg toppet suppa med en annen godt venn av poteten som nesten er obligatorisk til potetsuppe, nemlig en hot og spicy chorizopølse. Stort bedre får ikke en suppe blitt, vel?

Ok, da er det nok prat og på tide å lage suppe:

Potet og purresuppe med spicy chorizo og et hint av trøffel:

4-6 personer

  • 5 mellomstore poteter, skrelt og delt i skiver
  • 3 fedd hvitløk, i tynne skiver
  • 3 gule løk, hakket
  • 3 purreløk, vasket og delt opp i tynne skiver (bruk også deler av det grønne da det er med på å gi suppen en fin farge)
  • 120 gr smør
  • noen kvister timian
  • 1 liter kyllingkraft (bytt ut med grønnsaksbuljong for et vegetarisk alternativ)
  • 2 dl fløte
  • 1 dl helmelk
  • salt
  • 1-2 ts trøffelolje (smak deg fram så ikke trøffelsmaken blir for framtredende)
  • 200 gr choricopølse delt opp i små terninger
  • finhakket purre (det grønne) til servering

Skyll potetskivene under rennende, kaldt vann i noen minutter for å  få bort stivelsen som kan gjøre suppen tykk  og “limete”.

Smelt smøret i en stor gryte. Tilsett løk og potetskiver og la dem svette på medium varme i ca 10 minutter. Tilsett skivet purre og stek videre i ca 5 minutter.

Tilsett timiankvister og kyllingkraft, kok opp og skru deretter ned varmen slik at suppen kun småkoker. Tilsett fløte og melk og la suppen småkoke til potetene er møre. Mens suppen koker stekes bitene av chorizopølse gylne i en stekepanne. La bitene renne av på kjøkkenpapir før servering.

Kjør suppen glatt med en blender og press den eventuelt gjennom en sil dersom du ønsker en helt glatt suppe.

Varm opp og smak til suppen med salt og trøffelolje. Som med de fleste supper og gryter smaker også denne aller best om den får stå og trekke litt etter at alle ingredienser er tilsatt og suppen er smakssatt. Du kan med fordel lage suppen i godt tid før den skal spises, gjerne dagen i forveien, for så å varme den kjapt opp igjen før servering.

Også denne gangen har det kommet masse flotte bidrag til utfordringen, ta en titt på dem alle ved å skjekke ut lenkene under:

Mat På Bordet med Ovnsbakte poteter med timian

Basilico med Ovnsbakte røstipoteter med lammekoteletter og rødvinssaus

Entusiastisk Mat med Potetgnocchi med salviesmør

Et kjøkken i Istanbul med Rosebørek med potetfyll (Patatesli gül böreği)

Aichas Mat med Middelhavs-inspirert potetstappe

Analiza Gonzales med Raggmunkar

Kjøkkenmagi med Gnocchi med en vri

Idefull med Små potetkaker- potetcookies

Sunnere Alternativ med Rösti/Røstipoteter

My Nordic Kitchen med Potato Cake with Cherry Chia Jam

Bord for to med Godt med potet x 3

Hver gang vi spiser med Potetpytt med egg og bacon

Mias Mat med Kremede småpoteter med aromasopp og bacon

Print Friendly

Comments

  1. Gnocchi med en vri - Kjoekkenmagi - […] Siv baker og steiker: Potet- og purresuppe med chorizo og et hint av trøffel […]
  2. Potet- og parmesanvafler | Oppskrifter | Matinspirasjon - […] Siv Baker og Steiker – Potet- og purresuppe med spicy chorizo og et hint av trøffel […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress