Mandelkjeks med lime-og sitronkrem

Bakst, Dessert, Kremer, Småkaker | 10/05/2016 | By

 

Mandelkjeks

I det forrige innlegget mitt laget jeg deilige små sjokoladekjeks med karamelliserte mandler og skrev om hvor kjekt det er å bruke en minimuffins form til å lage små, søte kaker, kjeks og terter med. I denne oppskriften bruker jeg denne formen til å lage deilige små kjeks med malte mandler som smaker aldeles himmelsk fylt med en frisk og syrlig lime- og sitronkrem. Kakene bør ikke lages uten form da deigen vil renne litt utover og kakene vil miste fasongen.

Oppskriften på selve kakene er hentet fra kokeboka til bakeriet “The Cook and Baker” i Sydney, men jeg har byttet ut syltetøyet i originaloppskriften med min favoritt; lime- og sitronkrem, eller curd om du vil. Kremen må stå i kjøleskap noen timer for å bli fast og fin, så begynn gjerne med kremen dagen i forveien.

Mandelkaker

Mandelkaker med lime- og sitronkrem:

24 kjeks

  • 185 gr mel
  • 60 gr maizenna
  • 90 gr melis
  • 35 gr malte mandler
  • 250 gr kaldt smør, delt opp i terninger

Forvarm stekeovnen til 170 grader.

Sikt sammen mel, melis og maizenna i bollen til en kjøkkenmaskin utrustet med k-element. Rør inn malte mandler.

Tilsett smøret og kjør manskinen til du får en deig, ikke miks for lenge.

Rull til 24 små baller, jeg bruker helst plasthansker til slikt for å slippe gris og søl. Legg bollene i en minimuffins bakeform og stek i 15-20 minutter eller til kjeksene er lyst gylne. Ta formen ut av ovnen og lag fordypninger i midten av hver kjeks med håndtaket til en tresleiv e.l, dette må gjøres med det samme kakene kommer ut av ovnen slik at de ikke har rukket å bli harde.

La kakene avkjøle helt i formen før du forsiktig vipper dem ut ved hjelp av en kniv.

Dryss rikelig med melis over kakene og fyll dem med lime- og sitronkrem.

Lime- og sitronkrem:

  • Saft og skall fra 1 sitron
  • Saft og skall fra 2 lime
  • 6 eggeplommer
  • 2 dl sukker
  • 100 gr smør, kjøleskapskaldt og delt i terninger

Varm opp eggeplommer, sukker og skall og saft av lime og sitron i en kjele. Varm opp under omrøring til blandingen begynner å tykne, det kan ta mellom 5 og 10 minutter. Ta kjelen av plata når kremen begynner å tykne og rør inn det kalde smøret. Press kremen gjennom en sil og la den bli romtemperert før den dekkes med plast og settes i kjøleskap for å stivne, her kan den gjerne stå over natten.

Mandelkake

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress