Blåbærostekake på glass

Bær, Dessert, kaker, Kremer, Småkaker | 09/28/2016 | By

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kaker og desserter laget som små porsjoner og i glass er mine favoritter! De ser søte og delikate ut og ofte er det enklere å tilberede kaker i små glass og porsjoner enn i større former. En av fordelene ved å lage ostekaker på glass er at kakene er klare til servering med det samme tilberedningen er ferdig, du slipper ventetiden mens fyllet stivner slik at kaken endelig skal bli klar for å skjære stykker av. En annen fordel er at du ved å tilberdede kakene lag på lag slik som disse blåbærostekakene får alle de deilige komponentene i kaken med i hver eneste munnfull; sprø kjekssmuler, søt og litt syrlig bærsaus med litt crunch fra hele blåbær og myk ostekrem med en frisk smak av sitron.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Enkle blåbærostekaker på glass:

6 stk (antallet vil avhenge av størrelsen på glassene)

Kjeksbunn:

  • 150 gr Digestivekjeks
  • 40 gr sukker
  • 90 gr smør, romtemperert
  • 30 gr mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ss vaniljesukker

Forvarm stekeovnen til 180 grader.

Kjør kjeksen til smuler i en kjøkkenmaskin, eller legg kjeksen i en plastpose og bank løs med en kjevle eller lignende. hell smulene i en bolle og tilsett sukker, mel, smør, bakepulver og vaniljesukker. Bruk hendene til å klemme sammen blandingen til en smuldredeig.

Strø smuldredeigen utover en bakepapirkledt stekeplate.

Stek midt i ovnen i ca 10 minutter. Avkjøl smulene helt før bruk.

Blåbærostekaker:

  • 250 gr blåbær (se tips)
  • 3 ss sukker
  • saft fra 1/2 sitron
  • finrevet skall fra 1/2 sitron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 gr philadelphiaost
  • 2 dl fløte, kjøleskapskald
  • 2 ss melis
  • 6 små porsjonsglass

Tips: bruk gjerne en del frosne bær og en del amerikanske, store bær som man får kjøpt ferske i butikken året rundt. De frosne bærene gir smak og farge til ostekakene, mens de store ferske bærene gir saftighet og litt tyggemotstand (de mangler de flotte fargestoffene i “naturlige” blåbær).

Legg litt over halvparten av bærene i en kasserolle sammen med sukker, vaniljesukker og sitronsaft- og skall. Kok opp og la småkoke ca 5 minutter. Trekk kasserollen fra plata og la bærblandingen avkjøle helt. Rør inn de resterende bærene.

Visp philadelphiaosten sammen med melis og revet sitronskall i noen minutter og begynn å tilsette kald fløte, litt om gangen. Fortsett å vispe mens du tilsetter fløte til du har en glatt og luftig krem.

Da er det på tide å montere kakene: legg noen spiseskjeer kjekssmuler i bunnen av hvert serveringsglass. Bruk en sprøytepose til å sprøyte ostekrem over slik at smulene er dekket, eller bruk to skjeer. Legg over litt bær-saus, legg så over litt mer kjekssmuler, litt mer krem og avslutt med en liten topp bær-saus.

Kakene vil holde seg fint noen timer i kjøleskap, men om du vil lage dem dagen i forveien er det best å vente med det siste laget med bær-saus til rett før servering da bærene vil misfarge kremen etter å ha stått en stund.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress