Pasta med kremet Salsiccia, sopp og fennikel

Comfort food, Gryte, Middag, Pasta | 09/26/2016 | By

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salsiccia  er en rå pølse med italienske aner som fås kjøpt i velassorterte matvarebutikker. Farsen i pølsa er ferdig krydret og er et deilig og lettvint utgangspunkt for mange gode retter. Klem ut innholdet i pølsa til små kjøttboller til bruk på toppen av pizza`n eller hakk opp farsen og bruk den i en god pastasaus. Denne gangen brukte jeg farsen som utgangspunkt i en deilig pastarett som har fått et aldri så lite snev av luksus ved hjelp av noen edle dråper trøffelolje.

Pasta med kremet Salsiccia, sopp og fennikel:

3 personer

  • 1 Salsiccia-pølse
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 150 gr sjampinjong, rensket og delt i små terninger
  • 1 fennikel, delt i små terninger
  • 2 kvister timian, bladene plukket av
  • saften fra 1/2 sitron
  • 3 dl fløte
  • ca 1 ts trøffelolje
  • salt og pepper
  • 400 gr spagetti
  • ruccoola, til servering
  • finrevet parmesan, til servering

Begynn med å smelte løk i en blanding av smør og olje på medium varme. Tilsett fennikel, hvitløk, sopp og timian og stek videre på middels varme i noen minutter. Klipp tuppen ac Salsicca pølsen og klem ut innholdet av tarmen. Bruk en tresleiv e.l til å dele kjøttet opp i små biter. Når kjøttet begynner å få farge tilsettes sitronsaften og fløten.

La småkoke til blandingen begynner å tykne, 10-15 minutter. Smak til med salt, pepper og trøffelolje.

Kok pasta mens sausen koker.

Anrett sausen på toppen av pastaen og server med ruccola og finrevet parmesan.

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress