Gresskarkake med fluffy ostekrem

Bakst, kaker, Kremer | 09/23/2016 | By

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette er en deilig krydret og smaksrik kake som minner mye om gulrotkake. Her er det brukt Hakkaido-gresskar som er en japansk gresskartype som er flott og oransje i fargen med et dypt gult kjøtt, det ligner på en forminsket utgave av det tradisjonelle gresskaret vi forbinder med den amerikanske Halloween-feiringen. Annen type gresskar kan også brukes, som for eksempel Flaskegresskar (Butternut) eller Muskat-gresskar.

Selve prikken over i`en på en saftig og krydret kake som denne er ostekremen! Ved å piske kremen lenge og på veldig høy hastighet får du en fantastisk flott og fluffy ostekrem som du kan sprøyte fine topper med og som vil holde fasongen pent selv om kaken står lenge i romtemperatur. Dette er også den perfekte krem dersom du vil sprøyte vakre og høye topper på for eksempel gulrot- eller gresskar cupcakes!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gresskarkake:

  • 260 gr mel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 3 dl solsikkeolje
  • 4 egg
  • 180 gr sukker
  • 140 gr brunt sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • ca 8 dl revet gresskar

Begynn med å klargjøre gresskaret. Del gresskaret i to med en skarp kniv. Bruk en skje til å skrape ut det bløte partiet med i midten med gresskarkjernene. Del så gresskaret i mindre biter og riv av innmaten på et rivjern. Dette kan være litt vrient da gresskaret er avrundet, men deler du den i små biter og er forsiktig med fingrene, går det fint.

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Smør en liten langpanne på 30 x 25 cm med smør og strø over noen spiseskjeer mel. Vend langpanna opp ned over vasken og bank lett i bunnen slik at overflødig mel drysser ut.

Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, natron, kanel og salt.

I en bolle bolle blandes egg, olje og begge sorter sukker. Visp sammen til blandingen begynner å bli lys i fargen. Fold inn de tørre ingrediensene og vend til slutt inn revet gresskar.

Hell røra i langpanna og stek kaken på midterste rille i ovnen i 40-50 minutter, eller til et strå spagetti e.l kommer ut av midten av kaka uten rester av kakerøre på.

La kaken avkjøles helt før den dekkes med fluffy ostekrem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Fluffy ostekrem:

  • 150 gr smør, romtemperert
  • 200-250 gr melis (begynn med 200 gr og spe på med mer dersom kremen virker løs)
  • 200 gr philadelphiaost, kjøleskapskald (når osten er kald vil kremen bli mer stabil og fast i konsistensen)

Visp smør til det blir lyst og luftig i en kjøkkenmaskin i ca 2 minutter. Tilsett melis og fortsett å vispe i ca 3-5 minutter, bruk høy hastighet.

Tilsett kald philadelphiaost og fortsett å vise på høy hastighet i noen minutter til kremen har blitt veldig luftig og lys.

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress