Banankake med hvit sjokoladekrem

Bakst, kaker, Kremer | 09/20/2016 | By

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Denne kaken er ikke bare farlig god, den er også utrolig enkel å lage! Ingrediensene til både kake og krem skal blandes kjapt sammen i en hurtigmikser med knivblader, dette er med på å gi både kake og krem en fantastisk fin og lett konsistens.

Med fare for å gjenta meg selv så er også dette en av de mest savnede oppskriftene jeg hadde på den gamle bloggen min, Jeg har fått flere henvendelser fra lesere som ønsker seg oppskriften tilbake på nett og her er den altså.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Banankake:

  • 2 modne bananer (gjerne brune, da smaker de nemlig aller mest og best!)
  • 1 dl Cremè Fraîchè
  • 2 egg, romtempererte
  • 2 ts finrevet sitronskall
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gr sukker
  • 70 gr brunt sukker
  • 1 dl solsikkeolje
  • 170 gr hvetemel blandet med 30 gr maizenna
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts salt

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør en springform på 20 cm med smør og dryss over noen spiseskjeer med mel og drei formen rundt slik at melet blir jevnt fordelt i hele formen. Snu formen opp ned over vasken og bank lett i bunnen slik at overflødig mel drysser ut.

I en bolle blandes mel, natron, bakepulver og salt.,

Kjør sammen bananer og Cremè Fraîchè  i en hurtigmikser med knivbald til du får en fin purè. Skrap ned lang sidene med en slikkepott alki at alt kommer med.

Tilsett eggene, sitronskall og vaniljesukker og kjør sammen i ca 10 sekunder, eller til alt er godt blandet. Tlsett sukker og olje og kjør sammen til alt er godt blandet. Sikt ned de tørre ingrediensene og kjør sammen til alt er godt blandet.

Hell røra i den smurte springformen og s bruk evt en slikkepott til å jevne overflaten.

Stek kaken midt i ovnen i 30-40 minutter eller til et strå spagetti e.l kommer ut av midten av kaka uten rester av kakerøre på.

La kaken avkjøle helt før den has ut av formen og toppes med krem.

Om du ikke har en hurtigmikser med knivblad så går det fint å knuse bananene med en gaffel for så å vispe dem sammen med Cremè Fraîchè. Følg framgangsmåten men bruk en visp til å røre sammen ingrediensene.

Tips: Ikke kast brune, overmodne bananer, det er disse det smaker alle best av! Putt brune bananer i en brødpose, knyt sammen og putt i fryseboksen til det er på tide og bake noe godt. Bananene tiner fort, klipp tuppene av bananene og klem ut innholdet i en bolle, da har du en smaksrik mos som er perfekt til banankake!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvit sjokoladekrem:

  • 100 gr hvit sjokolade
  • 150 gr philadelphiaost
  • 50 gr smør, romtemperert
  • 1 spiseskje Cremè Fraîche
  • 1 ts vaniljesukker

Varm hvit sjokolade over vannbad på svak varme. La sjokoladen avkjøle til den ikke lengre er varm men fortsatt er flytende.

Kjør sammen ost, smør og Cremè Fraîchè i en hurtigmikser med knivblad i noen sekunder til en myk og kremet blanding. Skrap ned siden av bollen med en slikkepott. Tilsett den smeltede hvite sjokoladen og vaniljesukkeret og kjør maskinen pulserende noen ganger til en fin og glatt krem.

Bre kremen ut over den avkjølte kaken. Dersom kremen skulle virke for løs kan den stå i kjøleskapet litt.

Pynt kaken med f.eks hakkede pistasjnøtter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress