Uvirkelig god lasagne

Middag, Pasta, Slow-food | 09/15/2016 | By

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dere husker kanskje at jeg fortalte at den forrige bloggen min ble neglisjert og hacket mens jeg var travelt opptatt med å drive kafè? Vel, med relativt begrensede datakunnskaper anså jeg innholdet i bloggen for tapt og startet på ny frisk med helt ny blogg da kafeen var solgt. Da innholdet i den gamle bloggen ble gjort utilgjengelig for både mine lesere og meg, begynte jeg å motta henvendelser fra lesere som savnet forskjellige oppskrifter fra den gamle bloggen og som gjerne ville ha tilgang til dem igjen. Og størst av alt var savnet etter oppskriften på Uvirkelig god lasagne, eller Virkelig veldig god lasagne som var navnet da den ble publisert på den gamle bloggen. Oppskriften ble på etterspørsel skrevet ned og sendt av sted på mail og via facebook til mange matelskere rundt omkring som ville servere denne gode lasagnen igjen. Nå er tiden kommet for å få oppskriften tilgjengelig på verdensweben igjen til glede for både nye og gamle lesere.

Oppskriften kom jeg over for mange år siden i Delicious magazine hvor den hadde fått det beskrivende navnet Really very good lasagne. Og navnet skjemmer ingen og lyver i alle fall ikke, for dette ER en VIRKELIG VELDIG GOD LASAGNE!

Lag gjerne lasagnen dagen før du skal servere den, den smaker om mulig enda bedre dagen derpå!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uvirkelig god lasagne:

(Inspirasjon: Delicious Magazine)

6 personer

 • 1,5 dl rødvin
 • 1,5 dl kjøttkraft
 • 1 rødløk, finhakket
 • 2 rosmarinkvister, bladene tatt av og finhakket
 • 2 ts tørket oregano
 • 2 fedd hvitløk, finhakket
 • 100 gr bacon, delt i terninger
 • 400 gr karbonadedeig
 • 200 gr chorizopølse delt i små terninger, evt salsiccia (se tips under)
 • 1 laurbærblad
 • 1 boks hakkede tomater
 • 2 ss tomatpurè
 • 1 ts brunt sukker
 • 1 potte fersk basilikum
 • ca 8 lasagneplater
 • ca 50 gr parmesan
 • Olje til steking
 • salt og evt pepper
 • smør til å smøre lasagneformen

Tips: opprinnelig brukte jeg italiensk salsicciapølse.  Jeg byttet ut salsiccia med chorizo etter tips fra en av leserne mine og likte det så godt at jeg heretter kun bruker chorizo. Dette gir en lasagne med kraftigere smak og mer krydder, så om du liker mildere smaker er salsicciapølsen å anbefale.

Bechamel saus:

 • 50 gr smør
 • 50 gr mel
 • 3 dl fløte
 • 3 dl melk (Jeg bruker helmelk)
 • litt muskat
 • salt og evt hvit pepper

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forvarm ovnen til 180 grader.

Hell rødvin i en liten kjele, kok opp og la småkoke til vinen er redusert til det halve. Tilsett så kraften og kok videre ca 10 minutter til væsken er ytterligere redusert.

Stek bacon til den blir gyllenbrunt. Tilsett rødløk, rosmarin, oregano og eventuelt litt olje. Stek på medium varme i ca 10 minutter, tilsett så hvitløk og stek videre ett minutt eller så.

Tilsett så kjøttdeig og pølse. Hakk kjøttdeig (og pølsekjøtt dersom du bruker salsicciapølse) med en tresleiv eller lignende slik at det blir delt i små biter.

Stek til kjøttet har blitt brunet og tilsett tomatpurè, kraft- og vin, tomater, sukker og laurbærblad. Rør godt og la sausen småkoke i minst 20 minutter men gjerne en times tid. Smak til med salt og pepper.

Mens sausen koker lager du bechamelsaus.

Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melet. Rør til det er godt blandet. Bland sammen melk og fløte og visp dette inn i meljevningen, litt om gangen. Fortsett å jevne sausen til du har fått en fin tykk saus. Et tips for å unngå klumper i sausen er å varme opp melkeblandingen til den blir lunken før den tilsettes jevningen.

La sausen småkoke 10-15 minutter og smak til med salt og eventuelt hvit pepper.

Når bechamel- og kjøttsaus er ferdig er det på tide å montere lasagnen.

Smør en lasagneform med smør og legg et tynt lag med kjøttsaus over bunnen. Strø over basilikumblader og legg over lasagneplater, de kan gjerne overlappe hverandre litt.

Legg over et lag til med kjøttsaus, mer basilikumblader og nok et lag med lasagneplater. Hell over bechamelsaus og legg over et lag med pasta. Legg over resten av kjøttsausen, dryss over basilikumblader og dekk med resten av bechamelsausen.

Dryss over parmesan.

Stek lasagnen midt i ovnen i 40-45 minutter.

Server med en frisk salat.

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly, PDF & Email

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress