Pæreterte med marsipan og rosmarin

Dessert, Is, kaker, Småkaker | 09/06/2016 | By

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Disse deilige små porsjonserter er superenkle og kjappe å tilberede. De kan minne litt om Epleterte tarte tatin style som jeg har postet her på bloggen tidligere, bare uten karamellsausen og selvsagt eplene. En av de tingene jeg liker så godt med desserter som dette er at du veldig enkelt kan lage terter til få eller til mange. En annen ting er selvfølgelig at de er så gode; sprø butterdeig sammen med gode smaker fra pære, marsipan og deilig, aromatisk rosmarin.

Om du ønsker mer “fluffy” terter kan du droppe utstikkeren og bruke butterdeigsplaten som den er, eventuelt dele den i to. Bruk så et glass til å skjære to sirkler (om du bruker hele platen) med en skarp kniv i hver plate, ikke skjær helt gjennom. Legg så marsipan og frukt innenfor sirklene. Nå vil butterdeigen heve seg rundt frukten under stekingen.

Du kan bytte ut pærene med annan frukt, for eksempel eple, nektarin eller fersken. Du kan også bruke hermetisert frukt, men la den da renne godt av seg før den has på butterdeigen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Pæreterte med marsipan og rosmarin:

6 porsjoner

  • 3 plater butterdeig
  • 3 små pærer
  • marsipan
  • sukker
  • kanel
  • noen kvister rosmarin, finhakket
  • smør, kjøleskapskaldt
  • evt hakkede mandler til å strø over

Forvarm ovnen til 200 grader.

Kjevle ut butterdeigsplatene litt, de skal ikke bli veldig tynne, kun kjevles ut slik at de blir ca 1 cm bredere enn de alt er. Stikk ut 6 sirkler på ca 8 cm med et glass eller lignende, 2 sirkler av hver buttderdeigsplate. Legg sirklene på en bakepapirkledt stekeplate.

Riv marsipan på et rivjern. Legg ca en spiseskje med revet marsipan på hver butterdeigssirkel.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skjær topp og bunn av pærene. Del de så i to, legg hver halvdel med snittflaten ned og skjær hver halvdel i tynne skiver. Spre pæreskivene utover i en vifteform og legg over marspianen på butterdeigssirklene. Du kan også legge skivene lagvis på sirklene om du vil gjøre det litt enklere.

Dryss litt sukker og kanel over pærene og legg over en tynn skive kaldt smør, du kan gjerne bruke en ostehøvel.

Stek tertene midt i ovnen i ca 25 minutter.

Server tertene mens de ennå er lunkne sammen med en god vaniljeis.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress