Hot favorittpasta med chorizo og ovnsbakte tomater

Middag, Pasta | 08/11/2016 | By

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Som dere kunne lese i mitt aller første innlegg her hos Siv baker og steiker, har jeg det siste året drevet kafè. Det var en til tider utmattende affære, vi laget all maten fra bunnen og bakte all baksten selv. Det var travle dager og når jeg måtte innom matbutikken på vei hjem om ettermiddagen var det sjelden middagsinspiasjonen kom strømmende når jeg stod der mellom butikkhyllene.
Da er det supert å ha en “go-to” rett, en rett som du kan lage med øynene lukket og som du kan ingrediensene til på rams. Dette er min “go-to” rett og det har blitt mange serveringer av denne retten på hjemmefronten det siste året.
Retten kan selvsagt varieres etter smak og behag, bytt f.eks ut chorizopølsen med italiensk salsicciapølse eller bruk tomater på boks i stedet for å bake dem i ovnen (jeg foretrekker “S&W- petite cut”, den er å få kjøpt i de fleste matbutikker)
Hot favorittpasta med chorizo og ovnsbakte tomater: 

Ca 3 personer (eller to storspiste, som oss)

  • 1 chorizo, 225 gr (jeg liker den som er ekstra spicy)
  • 250 gr cherrytomater
  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 chilli (kan sløyfes)
  • 1 ts fennikelfrø
  • 2 dl fløte
  • 400 gr pasta (f.eks penne)
  • parmesan til å drysse over ved servering
  • Hakket basilikum til å drysse over ved servering

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Begynn med tomatene.

Forvarm ovnen til 150 grader. Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og dryss over litt flaksalt. Bak tomatene i ovnen i ca en time. Dette kan gjøres i god tid i forveien.

Del chorizo opp i små biter, finhakk løk, hvitløk og chilli.

Stek chorizo på middels varme, jeg bruker ikke olje eller annet fett da pølsen inneholder så mye fett og vil slippe ut mye fett under stekingen. Tilsett rødløk, hvitløk, chilli og fennikelfrø. Stek sammen med pølsebitene til løken begynner å bli myk. Tilsett fløte og la det hele småputre mens du koker pastaen.

Kok pastaen i lett saltet vann. Kok den litt kortere tid enn det som står anbefalt da den skal oppi panna sammen med pølsene og fløten etter hvert, da unngår du overkokt pasta.

Når pastaen er ferdigkokt tilsettes de ovnsbakte tomatene og pastaen i panna, rør rundt slik at det blir godt blandet, dryss over basilikum og parmesan før servering.

Om du ønsker å bruke tomat på boks kan den tilsettes før fløten, la det da småputre litt før du heller over fløten.

 Håper det smaker!
Siv
Print Friendly

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress