Sensommerkake med marsipan, ostekrem og friske bær

kaker, Kremer | 08/08/2016 | By

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sommeren er på hell og tiden har kommer for å virkelig boltre seg i sensommerens gode bær og frukter. I dag har jeg brukt en god og frisk topping med bær og plommer på en deilig kake med marsipan, mandler og en god smak av appelsin.

Du kan gjerne lage kaken og dynke den med sitronlaken dagen i forveien for så å toppe den med krem og bær rett før servering.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sensommer kake med marsipan, ostekrem og friske bær:

(Kredit: Delicious Magazine)

Kake:

  • 250 gr smør, romtemperatur
  • 180 gr sukker (+ 3 ss til sitronlaken som skal helles over kaken når den er ferdig stekt)
  • finrevet skall fra 1 appelsin
  • 4 egg
  • 100 gr mel
  • 150 gr malte mandler
  • 1 ta bakepulver
  • 1 ts natron
  • en klype salt
  • 200 gr marsipan, delt i små terninger
  • saften fra 2 sitroner

Kle en liten langpanne på 30 cm x 20 cm med bakepapir.

Forvarm ovnen til 180 grader. Visp sammen smør og sukker til det blir lyst og luftig. Visp inn appelsinskallet og eggene, ett om gangen. Bland sammen mel, bakepulver og natron og rør inn i smørblandingen sammen med malte mandler og en klype salt. Vend til slutt inn marsipanen.

Hell røra i langpanna og stryk den ut med en slikkepott. Stek i 30-35 minutter eller til et strå spaghetti e.l kommer ut av midten av kaka uten rester av kakerøre på.

Mens kaka steker røres sitronsaften ut med 3 ss sukker.

Hell sitronlaken over kaka med det samme den kommer ut av ovnen.

La kaka avkjøles helt før den tas ut av formen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostekrem:

  • 200 gr Philadelpia ost (du kan også gjerne bruke Marcarpone)
  • 200 ml (2 dl) fløte, kald
  • 100 gr melis, siktet
  • finrevet skall fra 1 sitron
  • saft fra 1/2 sitron

Bland alt i bollen til en mikser og visp sammen til du får en tykk krem.

Bre kremen over den avkjølte kaken og topp med bær og frukt.

Topping:

Her kan du bruke de fruktene og bærene du liker best, men jeg har brukt:

  • bringebær
  • blåbær
  • plommer
  • et dryss med finhakket basilikum og finrevet sitronskall (kan sløyfes)
  • evt litt lønnesirup som ringles over

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper det smaker!

Siv

Print Friendly
Tags: , ,

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress